Patent İhlal Analizleri

Patent İhlali Nedir?

Aşağıdaki durumları patent sahibinin izni olmaksızın gerçekleştirmek patent hakkına tecavüz (patent ihlali) sayılır: (551 sayılı KHK, Md. 136)

  • Patentli bir ürünü üretmek,
  • Patentli bir üretim yöntemini kullanarak üretim yapmak,
  • Patentli ürünleri/patentli metotla üretilen ürünleri satmak, dağıtmak, ithal etmek, ticari amaçla depolamak, kullanmak,
  • Patent ihlaline yol açan fiillere iştirak etmek, bu fiilleri teşvik etmek, yapılmasını kolaylaştırmak,
  • Taklit ürünleri nereden temin ettiğini bildirmemek,
  • Lisans sözleşmesinin sınırlarını haksız yere genişletmek.

Detaylı bilgi almak için formu doldurun size ulaşalım

Çözümler Formu

Patent İhlali Analizi Neden Yapılır?

Ülkemizde her yıl binlerce, dünyada ise milyonlarca patent başvurusu yapılmaktadır. Bu noktada özellikle yenilikçi ürünler geliştiriyorsanız bu ürünleri ürettiğiniz ve sattığınız coğrafyada başkasına ait bir patenti ihlal etme riskiniz her zaman mevcuttur. Hatta ürünlerinize patent alsanız dahi, ürünlerinize temel teşkil eden çekirdek unsurları koruyan başka patentleri ihlal ediyor olma riskiniz bulunmaktadır. Böyle bir durumda size karşı açılabilecek bir patent hakkına tecavüz davasının çok ciddi ticari sonuçları olabilmektedir. Bu gibi riskleri ortadan kaldırmak adına bu çalışma yapılmaktadır.

Sistem Global ve Patent İhlal Analizi

Sistem Global; çözüm ortağı Erdem Kaya Patent iş birliği ile, Türkiye’nin birçok köklü kurumuna Fikri Haklar (marka, patent, tasarım, telif hakları) alanında fikirlerin değerlere dönüşmesi sürecine en üst seviyede katkı koyabilmek için deneyimli profesyonellerden oluşan ekibiyle müvekkillerine hizmet vermektedir. Müvekkillerinden bazıları her yıl Türkiye’nin en çok patent ve marka başvurusu yapan ilk 10 firması arasında yer almaktadır.

Patent ihlal analizi çalışmamız ile ürettiğiniz bir ürünün önceden tespit edilmiş bir patenti ihlal edip etmediği tespit edilmektedir. Bu çalışma hem ilgili tekniğe hem de patent hukukuna hakim patent vekillerimizce yapılmaktadır. Patent vekillerimiz bu çalışmayı yaparken güncel hukuki içtihadı da dikkate almakta ve hem lafzi hem de eşdeğerler doktrini açısından konuyu ele almaktadır. Gerekli görülmesi durumunda hedefe dönük bir rapor hazırlanabilmesi için müvekkillerle toplantılar da yapılmaktadır.

Yayınlarımız

Bültenler

18 Kasım 2024
AGTM, TGB VE TEKMERLERDE YER ALAN FİRMALARIN DİKKATİNE! 2023 YILI YATIRIM YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜZÜ PLANLAMANIZ VE GERÇEKLEŞTİRMENİZ İÇİN SON VİRAJA GİRİLMEK ÜZERE!
Bilindiği üzere Şubat/2021’de yayımlanan 7263 Sayılı mevzuat ile Teknoparklarda faaliyet gösteren ve Kurumlar Vergisi Beyannamesinde beyan ettiği TGB Kazanç İstisna tutarı 2 Milyon TL’yi aşan […]
13 Kasım 2024
YATIRIM TAAHHÜTLÜ AVANS KREDİSİ T/S PUANI HESAPLAMA BAŞVURU ŞARTLARINA 50 MİLYON TL ÖZ KAYNAK ŞARTI GETİRİLDİ!
13.11.2024 tarih ve 32721 no’lu Resmi Gazete ile yatırım projelerinin stratejik öncelik ve teknik değerlendirmesine dair tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlandı. Yayımlanan tebliğde, yatırım taahhütlü […]
 

Günceli yakalamak için bültenimize

Ebulten Form